Lieve oma

Mijn hele leven heb ik maar één grootouder gekend, en dat was jij. Ik had het niet beter kunnen treffen want je was een oma uit duizenden!

26 jaar lang ben jij mijn voorbeeld geweest, en nu ben je er niet meer… Jij stond positief in het leven, je zag de nood van anderen en kwam hulp bieden. Altijd stond je voor iedereen klaar, zo ook voor mij. Als ik ziek was, kwam je bijna elke dag even langs om te kijken hoe het ging. De ene dag bracht je fruit mee, de volgende dag zelfgebakken cake of taart. En als bleek dat ik te ziek was om te eten maakte je verse bouillon voor me.
Op zaterdagmiddag ging je vaak met een auto volgeladen met kleinkinderen naar kasteel Staverden, appels mee, oud brood voor de eendjes. Je kon zo genieten van het bos, van de witte pauwen, de eendjes en je kleinkinderen. ’s Avonds mochten er dan een paar bij jou blijven eten en als we geluk hadden mochten we blijven slapen. Dat was altijd een groot feest!

Ook al kwam ik soms elke dag, je stuurde me nooit weg. Ik mocht je helpen met het maken van taarten en cakes. Bakken deed je veel, en je was er goed in! Als we dat niet deden zaten we bij de kachel, jij vaak met wat handwerk. Hoewel ik een gruwelijke hekel had aan handwerken op school, vond ik het heerlijk om bij jou te komen om te haken, te naaien of te bakken. Of gewoon om bij je te zitten en te kletsen. En kletsen kon ik als geen ander. Zo vertelde ik bijvoorbeeld vaak dat ik mijn kind later naar jou ging vernoemen. Je luisterde en glimlachte.

Op je 90e verjaardag met kleinkind en achterkleinkind

Een groot beetje of een klein weinigje, ik zou me vereerd voelen als ik op je lijk of ga lijken. Lieve oma, ik mis je nu al.

Voor altijd in mijn hart,

Gerhilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s