Mijn wereld

Ik dacht dat ik best oké was met mijn extreem veranderde leven. Ik heb manieren gevonden om te dealen met dat wat er (niet) is. Leuk vind ik het niet en ik zou graag willen dat het anders was, maar ik probeer er het beste van te maken.

Toen ik van El Arte de la Vida de uitnodiging kreeg om mee te gaan naar een Intensive van Spirit Coaching in de Achterhoek, besloot ik om mee te gaan. Wetende dat dit weekend me met een enorme fysieke rekening zou opzadelen. Maar, dacht ik, als dit een manier is waardoor ik me op de lange termijn wat beter zou kunnen voelen, dan is dat het waard.

Waar ik geen rekening mee had gehouden was de confrontatie die zich recht voor mijn neus afspeelde. Al die jonge mensen die konden lachen en kletsen met elkaar tijdens het eten en in de pauzes, mensen die konden gaan wandelen en genieten van de omgeving. Mensen die het hele programma aanwezig konden zijn. Mensen die aan het dansen waren en elkaar konden steunen. Mensen die soms het goud dat ze in handen hadden weggooiden. Mensen die geen zin hadden en niet mee wilden doen. Mensen die klaagden over vermoeidheid. Ik vond het zo frustrerend en het deed me zo’n verdriet want ik wilde zo graag maar kon het niet.
In plaats van deze dingen te doen lag ik op bed na het programma, en één dag zelfs tijdens het programma. Als ik wel aanwezig was bij het programma, lag ik er op een matras bij, iets wat in het begin best raar voelde. Tegelijkertijd vond ik het heel fijn dat dit kon!

Elke keer als ik in contact ben is dat een bewuste keuze.

Anders was het namelijk geen optie geweest voor mij om deel te nemen. Ook was ik best wel trots op mezelf dat ik zo goed voor mezelf zorgde en niet toch mee ging met de groep.

Dit weekend heb ik veel geleerd en veel inzichten gehad. Eén inzicht is dat ‘in mijn wereld verkeren’ niet is omdat ik mensenschuw aan het worden ben, maar dat ik goed voor mezelf aan het zorgen ben. En dat elke keer als ik in contact ben, dat een bewuste keuze is. Een keuze waar ik vaak een rekening voor moet betalen. Hoewel dit vervelend is, is het ook niet erg, in contact zijn brengt mij op een ander vlak ook weer veel!

Een gedachte over “Mijn wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s