Hoe gaat het?

Met sommige mensen, dingen en situaties heb ik engelengeduld. Maar met mezelf meestal (nog) niet. Inmiddels zijn er 6 weken verstreken sinds mijn eerste bezoek aan de kliniek in Driebergen en ben ik 5 behandelingen verder. Hoewel ik nog maar aan het prille begin sta van het traject, kijk ik al reikhalzend uit naar de dag dat ik me wat beter ga voelen.

Om eerlijk te zijn, ik voel me helemaal niet goed of wat beter nu ik behandelingen krijg. Het lijkt wel of al mijn klachten zijn toegenomen. Ik ben in de eerste weken erg ziek geweest, onder andere door een te hoge dosering van de medicatie. Momenteel zit ik op een veel lagere dosering, en dat gaat gelukkig wel beter. Terwijl ik zat te balen dat ik de hogere dosering niet aan kan en het herstel waarschijnlijk nog langer gaat duren, vertelde de arts dat een lagere dosering beter is dan een te hoge. Een te hoge dosering richt alleen maar schade aan en dat is niet de bedoeling.
De arts had al snel door dat ik een ongeduldig iemand ben met betrekking tot het opknappen. Ze zei:  ‘Het kan echt even duren voordat je je beter gaat voelen, weken, maanden, misschien wel jaren. Het kan zelfs zo zijn dat je je de komende tijd alleen maar beroerd(er) en vermoeider zult zijn, je lichaam is zo aan het vechten en dat kost energie. Alle ziektes kunnen weer de kop op gaan steken. Omdat we ze aan het bestrijden zijn komen ze soms in opstand.’ Haar advies? Mijn lichaam de tijd en de rust geven die het nodig heeft om te herstellen.

Geef je lichaam de tijd en de rust om te herstellen.

Ze heeft er alle vertrouwen in dat ik weer zal herstellen. Gelukkig maar, dan kan zij hoop houden voor mij als ik dat zelf niet meer heb.
Tante Gerhilde-ongeduld vindt haar advies wel lastig…! Ook al ben ik blij en dankbaar dat er behandelingen voor me zijn, ik zie soms ook wel op tegen de komende tijd. Al voordat de behandelingen goed en wel begonnen waren had ik al allerlei plannen gemaakt voor als ik me weer wat beter voel. Ik wil graag eens per week gaan zwemmen omdat dit goed is voor mijn spieren en ik zo weer conditie kan opbouwen. Verder zou ik het geweldig vinden als ik weer kan schilderen en mountainbiken. Of mijn tantezeggertjes over de vloer hebben. Ik zou de koning te rijk zijn als die dag weer aanbreekt! Ik kan haast niet wachten…! Maar de realiteit is dat dit misschien nog wel een half jaar of een jaar kan duren.

Zeker ook nu ik zoveel giften heb ontvangen zie ik uit naar goed nieuws. Op één of andere manier voel ik me bijna verplicht om goed nieuws te geven zodat de gulle gevers weten dat hun geld goed besteedt wordt. Dat wordt het ook, maar er volgt geen direct merkbaar resultaat. Omdat ik een eerlijke schets wil geven van hoe het gaat, blijf ik dat ook (juist) nu doen. Dus vertel ik maar hoe uitgeput in het kwadraat ik ben en hoe beroerd ik me voel. De pijn in mijn benen is ook hevig toegenomen en zit nu ook in mijn armen en rug. Ongemak.

Hevige pijnen in armen, benen en rug.

Een andere veel gestelde vraag is hoe het met de crowdfunding gaat. Om precies te zijn is er 4315 euro binnen. Bijna 1/3 van het bedrag dat ik nodig heb!  Nogmaals mijn grote dank hiervoor! De giften zullen volledig gebruikt worden voor de behandelingen en de medicatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s