Questions & Answers

Dit keer een vraag-en-antwoord-blog in verband met de vele vragen die ik krijg. Zit je vraag er niet tussen? Stel ‘m gerust (nog een keer).

* Merk je al wat van de behandelingen? 
Als ik wil kan ik mezelf gek maken door mezelf steeds deze vraag te stellen. Ik weet soms niet of ik iets moet toeschrijven aan een wat beter moment of aan een resultaat van de behandelingen. Mijn ziektebeeld is allesbehalve constant. Wat ik merk is dat ik de dag na de behandelingen uitgeput ben en dat mijn klachten heftiger lijken.
De afgelopen maanden zijn de zenuwpijnen in mijn benen constant en heviger geworden. Soms wilde ik het uitschreeuwen van de pijn. Sinds een week is de pijn veel minder. Hopelijk blijft dit zo of gaat het helemaal weg…!

Hoewel ik het fysiek nog niet goed merk, is er op papier wel progressie. ARS Biomedica werkt met waardes; 60 is dood en 0 is gezond. Mijn waardes waren tijdens mijn eerste bezoek 48. Eens in de 8 weken gaan ze weer meten en vorige week was mijn waarde 28…! De reden dat ik me nog niet echt wat beter voel? 28 is nog steeds een hoge waarde. Mijn lichaam is nog teveel uit balans en moet nog te hard vechten.

*Hoe gaat het met de crowdfunding? En staat deze nog open?
Op moment van typen heb ik 8250 euro binnen….! Meer dan de helft van het benodigde bedrag..! En ja, de crowdfunding staat nog open dus mocht je nog willen doneren dan kan dat, zie link: https://www.gofundme.com/f/jouw-geld-voor-mijn-leven

* Hoe zien de behandelingen er uit?
Elke week ga ik naar ARS Biomedica in Driebergen voor behandelingen. Ik ben daar 3.5 uur per x. Ze hebben daar allerlei apparatuur waar je in, aan of op moet liggen of zitten. Elk apparaat heeft zijn eigen functie. Wil je hier meer informatie over dan verwijs ik je graag naar www.arsbiomedica.nl . Als ik die apparatuur en werkwijze moet gaan beschrijven doe ik ze geen recht ;). Eén van de behandelingen is bij de arts. Verder heb ik allerlei pillen, druppels en poeders die ik dagelijks 2 of 3 keer moet nemen.

*Heb je nu wel of geen Lyme?
Verschillende alternatieve artsen hebben bij mij, onafhankelijk van elkaar, een variant van de ziekte van Lyme getest en me daarvoor behandeld. Ook ARS Biomedica. Een variant is ‘fijner’ dan de echte Lyme omdat die doorgaans gemakkelijker te behandelen is. Helaas is er deze week toch een hele hoge belasting van de ziekte van Lyme geconstateerd. Dit heeft verder geen invloed op of ik wel of niet behandeld kan worden. Ze gaan nu ook, en vooral, de Lyme aanpakken. Het kan wel zijn dat het hele traject nu langer gaat duren dan gedacht. Maar dat zien we dan wel weer. Als het maar werkt… Ik probeer het maar te nemen zoals het komt.

* Waarom is de ziekte van Lyme pas na zo’n lange tijd geconstateerd? 
Lyme is kampioen in zich verstoppen en camoufleren. En Lyme kan zich voordoen als een andere ziekte. Dat maakt het zo ingewikkeld om Lyme te ontdekken en te bestrijden. Een gemiddelde Lyme-patient doet er 5 tot 6 jaar over om een die diagnose te krijgen. Ik ben dus geen uitzondering met mijn 5 jaar.

* Spreek/zie je wel eens andere patiënten?
Ja, elke week. De meeste apparatuur staat in een behandelzaal en over en weer wordt veel gesproken. Mensen delen hun verhalen en ervaringen. Ik vind het erg fijn om lotgenoten te ontmoeten. Je kunt dan op een heel ander niveau samen praten. Weten, zien en ervaren dat je niet de enige bent die dit overkomt is ook helpend. Wat ook hoop geeft is dat mensen opknappen en uiteindelijk afscheid komen nemen omdat ze genezen zijn. Wat me opvalt aan de meeste mensen die daar komen? Aan de meesten zie je niet dat ze (ernstig) ziek zijn. En daar hebben we op z’n tijd allemaal last van omdat dat veel onbegrip oplevert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s