Vicieuze cirkel

Inmiddels is het herfst en de virusjes vliegen over en weer. Uiteraard ontkwam ik er niet aan en heb ik al een griep geïncasseerd. Maar dat is niet de enige reden waarom het al een tijdje stil is hier. Door een hele snelle hartslag en veel onrust, kwam ik niet aan rust(en) toe ook al lag ik in bed. Van ellende ging ik dan dingen regelen en dat ging prima, maar een verhaal op papier krijgen lukt(e) niet.

Is dit achteruitgang..?

We kunnen stellen dat de afgelopen weken erg pittig waren. Slapeloosheid, onrust en griep waren namelijk niet de enige ongemakken. Zitten ging bijna niet meer, voor slapen was ik te moe (geen grapje) en ik was steeds kletsnat van het zweet. Door dit alles werd ik angstig: zou het achteruitgang zijn? Soms had ik echt gevoel dat mijn laatste uren aangebroken waren, ik kon niet meer. Angst maakte soms plaats voor veel verdriet: rouwen om het ziekzijn en alles wat dat met zich meebrengt.  
Door het slaapgebrek zag ik niets meer zitten, groot of klein. Wat mijn angst weer vergrootte. En raakte ik nog meer uitgeput dan dat ik al was.

De eerste weken had ik niet door dat ik een virus te pakken had. Toen dat eenmaal begon te dagen, werd ik wel rustiger en wist ik: ook dit gaat weer voorbij. Ik dacht dat ik weer wat conditie moest opbouwen omdat ik slechte weken had gehad, dus ik ging door. Door met de behandelingen, dingen regelen, gezellig mensen over de vloer. Te lang. Te veel. Ik teerde op reserves die ik eigenlijk helemaal niet had. Gevolg: alleen shakend en rivieren zwetend kunnen zitten, nog minder slapen, veel pijn en ongemak, een hart dat nog harder klopte dan het al deed, een hoofd dat het allemaal niet meer kon bolwerken.

De maat was vol


Vorige week was de maat vol en heb ik de huisarts gebeld. De volgende dag werd er slaapmedicatie geleverd. Inmiddels heb ik weer een aantal nachten kunnen slapen en voel ik me al weer wat meer mens.
Hoewel ik erg blij ben met de (tijdelijke) slaappillen, hebben die ook andere problemen (bijwerkingen) gegeven: ik heb pijn bij het ademhalen en het voelt alsof ik nooit genoeg lucht kan inademen. Verder heb ik last van een verstopping waardoor ik eten zeer slecht verdraag en allerlei andere klachten heb. Dus nu moet ik deze dingen gaan oplossen. Gelukkig heb ik daar wel weer wat meer energie voor. Zeker nu we de behandelingen om de week gaan doen omdat dit beter is voor mijn lichaam. Een plan dat me rust geeft.


Wil je weten wat ik aan het regelen ben? Stay tuned…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s