Gemengde gevoelens

Enorm genieten van een prachtige uitvinding die mijn wereld letterlijk vergroot tot me de ogen uit mijn kop schamen dat ik er gebruik van moet maken. Me bewust zijn van starende blikken tot overrompeld worden door mensen die op me af stappen en vragen: wat heb je? Mensen die in de war zijn als ik van die uitvinding af stap en gewoon blijk te kunnen lopen waardoor ik soms in het openbaar er bijna niet meer af durf te stappen. Genieten van de wind in mijn haren tot de stress van een bijna lege accu en nog niet thuis zijn.

Ik heb het over mijn nieuwe vervoersmiddel, een rood gevaarte. Zo’n 4 weken geleden werd ‘dat ding’ geleverd. Bij de levering wilde ik er niet op stappen en begon ik spontaan tranen te plengen. Maar ja mijn benen kunnen me niet zo lang houden, dus veel sneller dan gedacht en gewild zat ik ineens op dat ding. Wat dat ding is? Nou, een scootmobiel. Ik heb het gezegd mensen.. het hoge woord is er uit.

Ik kan nu ZELF op pad!

Vandaag ben ik voor het eerst zonder pet en/of zonnebril op dat ding gestapt, bijgestaan door een vriendin. Een hele overwinning want ik ben zo benauwd dat ik herkent word. Ik heb zelfs plezierrondjes gesjeesd in het park tegenover mijn huis!

Wat er, ondanks alles, zo fijn is aan mijn nieuwe vervoersmiddel? Ik heb een stukje zelfstandigheid terug. Als ik fit genoeg ben kan ik zelf boodschappen doen. En dan hoef ik niet met 10 a 15 minuten weer terug te zijn omdat mijn benen me niet langer kunnen dragen. Of gewoon even de scoot pakken en naar het bos rijden, heerlijk!
Met andere woorden: ik zit iets minder in mijn huis opgesloten omdat ik één of twee x per week (ZELF) ff op stap kan. En ja, ik heb nog steeds een tijdslimiet: met 1.5 a 2 uur moet ik weer thuis zijn omdat ik dan op ben. Maar zeg nu zelf, 1.5 a 2 uur is zoveel beter dan 15 minuten!

Een gedachte over “Gemengde gevoelens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s