Stempels

Waar ik steeds meer achter kom, is dat het leven niet zo zwart-wit is. Zoals afgelopen zaterdag met het benefietconcert. Ik merkte dat ik heel erg de neiging had om er een stempel op te drukken. De stempel ‘mislukt’ of ‘gelukt’. Ik kwam er alleen maar niet achter welke stempel ik moest nemen. Maar wat nu als dit niet zwart of wit is, maar grijs?

Het leven is niet zo zwart-wit

Ja, er waren veel minder mensen dan gedacht en gehoopt en ja ik heb na aftrek van de onkosten geen geld over. Als je alleen dit stukje bekijkt dan zou je er de stempel mislukt op kunnen plakken. Ik schaamde me enorm tegenover de muzikanten voor het kleine publiek en had het gevoel dat ik had gefaald. Alhoewel de muzikanten zich door het geringe aantal mensen totaal niet uit het veld hebben laten slaan, iets waar ik veel respect voor heb!

Maar er was nog meer dan alleen dit. Ik heb veel complimenten gekregen over het mooie programma en over de goede organisatie. Hoewel ik zelf niet bij het concert aanwezig kon zijn door een alvleesklierontsteking en endometrioseklachten heb ik vernomen dat het een prachtige muzikale avond was. De sfeer was heel goed en na afloop zijn er fijne gesprekken  geweest. Ook heb ik gehoord dat de muzikanten onder de indruk waren van elkaar en vaker samen willen musiceren. Eén van de muzikanten zei dat we dit concert nog eens moesten herhalen. Als je naar dit stukje kijkt past het stempel ‘gelukt’. Maar welke stempel moet ik geven als ik deze punten samenvoeg? Misschien moet ik kiezen uit een andere stempel. Ik ben er alleen nog niet uit welke. Ideeën?

Misschien is het tijd om te accepteren dat niet alles lukt zoals ik dat wil

Mijn doel, geld ophalen voor behandelingen, is helaas niet gelukt. En daar was ik even flink door in paniek; want hoe nu verder? Ik heb geen idee. Wat ik wel weet, is dat je niet steeds uit dezelfde bron kan putten. Mijn ideeën zijn op en ik kan niet blijven leuren om geld. Op dit moment heb ik nog geld van de crowdfunding voor zo’n 10 behandelingen en krijg ik nog wat terug van de zorgverzekering. Ik ben dankbaar voor elke cent die ik gekregen heb. Geld waar ik dankbaar voor ben en waar ik nog dankbaar gebruik van ga maken.

Misschien is het voor mij nu de tijd om te gaan accepteren dat niet altijd alles lukt en dat ik na die 10 behandelingen, noodgedwongen, moet stoppen. Zelfs als je in een rijk land woont loop je wel eens tegen grenzen aan. Hoe pijnlijk en moeilijk ook. Ik troost mezelf met de gedachte dat ik niet de enige ben op deze wereld die medische behandelingen niet kan betalen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s