Het wordt steeds gekker

Mijn fysiotherapeut had een goed idee: als je met krukken gaat lopen heb je meer steun en kun je waarschijnlijk langer lopen.
Ik heb dus krukken geleend en kreeg vervolgens krukles. Wat nogal een drama was. Fysio: ‘als t zo (slecht) blijft is t niks want dan kost het je meer energie dan dat het je oplevert.’ Ik heb wat coördinatie problemen. Mijn armen zijn niet snel genoeg en blijven achter of iets. Ik moest dus oefenen en we zouden over een poosje kijken hoe en wat.

Dit is niet goed

Maar toen gebeurden er ineens hele andere dingen.

Enorme gekmakende pijn in mijn hak. En het leek wel of er elk dagdeel een ander pijnlijk stuk bij kwam. Inmiddels is de pijn van tenen tot ergens in mijn rug. Niet te doen… En slapen? Dat was er niet meer bij want zelfs de morfine hielp niet meer.
Na het weekend heb ik de fysio gebeld of ze eerder zou kunnen komen. Dat kon eigenlijk niet maar ze kwam na sluitingstijd wel even (God zegene deze vrouw). De fysio kwam, zag en schrok. Mijn been doet het niet meer. Ik kan mijn rechterbeen alleen nog maar op en neer bewegen. De tenen en de voet zelf kan ik niet meer bewegen.  Staan gaat niet meer want de kracht is er uit en het lijkt wel of mijn hoofd niet snapt wat staan op je rechterbeen is. En ik heb gillende pijnen. Ze zei: dit is niet goed.

Zal mijn been herstellen? Of zal ik er schade aan overhouden en kreupel blijven?

Ik op mijn krukken (die ik dus bizar genoeg in huis heb) langs (huis)artsen en allemaal schrokken ze zeiden ze vier woorden: dit is niet goed.

En nu? Volgende week heb ik MRI scans. Eén van mijn hersenen en één van mijn rug. Die week daarna krijg ik de uitslag. Spannend… Maar ook ‘fijn’ als ze wat aantreffen omdat er dan heel misschien iets aan gedaan kan worden. Iedereen snapt dat het niet normaal en niet goed is als je been uitvalt. Zal mijn been herstellen? Zou ik er schade aan overhouden? Zou ik voor de rest van mijn leven kreupel blijven? Er is op dit moment niemand die mij daar antwoord op kan en wil geven. Logisch. Frustrerend. Eng.

 Om de tijd tussen nu en de uitslag te overbruggen heb ik één of andere zware pijnstilling meegekregen en slaappillen. Afgelopen nacht heb ik geslaaaaaapen! Heerlijk!

5 gedachten over “Het wordt steeds gekker

 1. Lieve Gerhilde, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Ik hoop dat je weer hersteld, en dat de uitslag van de scans goed zijn…een hele dikke knuffel, veel liefs van ons drie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve dappere bikkel!

  Mooie blog en opnieuw onzekerheid. Hopenlijk komt er een tijd met meer duidelijkheid, zekerheid en herstel!

  Mooie foto’s:)

  Liefs

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s