Uit en thuis

Zwalkend op de krukken kwam ik vorige week vrijdag bij mijn huisarts aan. Ik kon niet meer op mijn rechterbeen en voet staan en het linkerbeen was inmiddels ook behoorlijk slap. De huisarts schrok en verwees me meteen door naar de SpoedEisende Hulp omdat ik mogelijk een MS-aanval zou hebben.
Nu kwam dat laatste voor mij niet uit de lucht vallen: de oogarts, neuroloog en de Lyme-specialist van het Radboud hadden allemaal al om een MRI gevraagd, om MS uit te sluiten. Deze stond 28 februari gepland. De artsen op de SEH vonden dat te lang duren gezien de huidige toestand dus hebben ze me opgenomen zodat de MRI vervroegd kon worden.

Ik ben zowel blij als in de war

Afgelopen maandag was de MRI en dinsdag kwam de uitslag: geen MS! Ik was zowel blij (wie wil nu MS) als in de war (wat is er dán aan de hand?). Als je uitval hebt zonder neurologische oorzaak of door bijvoorbeeld een zenuwbeknelling, wordt dat een Functionele Neurologische Stoornis (FNS) genoemd, aldus de neuroloog. De verwachting is dat we mijn voet weer aan de praat krijgen met specialistische fysiotherapie en een revalidatietraject. (Tekst gaat door onder de foto)

Stichting FNS
‘Patiënten met FNS kunnen last hebben van een breed scala aan symptomen, zoals verlammingen, verminderd gevoel in hun huid, schokkende bewegingen, op epilepsie lijkende aanvallen, gehoorverlies of minder goed kunnen zien en de meeste patiënten hebben in meer of mindere mate pijn. Op scans is niets te zien. Er is dan ook niets structureel kapot in het zenuwstelsel. Er is sprake van een functionele stoornis, dat wil zeggen het onvermogen van de hersenen om signalen op de juiste manier te verzenden en te ontvangen. Je zou kunnen zeggen dat er iets mis is met de software niet met de hardware.’

Ik voel me gelukkig nog steeds goed!

Gisteren ben ik uit het ziekenhuis ontslagen en ik ben weer thuis, fijn! Ondanks dit gedoe met mijn voet voel ik me prima. Ik ben wel in de war van afgelopen weken, maar zoals ik in de blog ‘Dunne lijnen’ zei, ik voel me beter dan het afgelopen halve jaar het geval is geweest. Ik ben soms verbaasd over wat ik allemaal kan doen op één dag zonder de volgende dag(en) uitgeput te zijn. Dit is gelukkig nog steeds het geval!

Vanaf hier dank aan iedereen die de afgelopen weken op welke manier dan ook hebben meegeleefd. Hoewel ik niet zo communicatief ben geweest heb ik alle berichten, kaarten en bezoekjes ontvangen en erg gewaardeerd.

Een gedachte over “Uit en thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s