Questions & Answers 2

Hoe gaat het met je?
Los van het feit dat ik behoorlijk klaar ben met het ziek-zijn en het steeds maar hebben van onbekende dingen (later meer daarover) gaat het best goed. De extreme pijnen zijn weg en de pijn die er nog is, is onder controle door middel van medicatie. Met mijn fysiotherapeut ben ik bezig om mijn been weer aan de praat te krijgen. We zijn aangenaam verrast door de vorderingen die ik maak in korte tijd.  

Fysiek gaat het steeds beter, ik slaap steeds minder en als ik wakker ben heb ik ook energie om dingetjes te ondernemen. Vorige week was ik jarig en ik heb verspreid over 4 dagen vrienden en familie over de vloer gehad. Soms kort, soms wat langer. En dat ging goed! Ik was vrijdag en zaterdag geheel gesloopt, maar wel opgetogen dat dit kon. Zo’n week als vorige week kon de afgelopen maanden (jaren) niet!

Er staat écht een A bij, haha!

Je zegt dat het goed gaat, maar je been doet het toch (nog) niet?
Dat is waar, als jouw been het niet meer zou doen, dan zou je waarschijnlijk zeggen dat het niet goed met je gaat. Je zou kunnen stellen dat het met mijn been (hersenen) niet goed gaat, maar dat het met de rest van mijn lijf nog steeds aan het opknappen is. Verder maak ik stappen vooruit wat betreft mijn been, dus dat gaat zoals het er nu uitziet ook de goede kant op.

Ben je al begonnen met revalideren?
Nee, ik ben nog niet bij Klimmendaal begonnen met het revalidatietraject. De wachttijd is 6-8 weken. Die weken moet ik overbruggen met gespecialiseerde fysiotherapie. Daar is echter ook een wachttijd voor, maar gelukkig heb ik een praktijk gevonden waar ik volgende week terecht kan. De 3 weken tussen het ziekenhuis en volgende week overbrug ik met mijn ‘eigen’ fysiotherapeut.

Red je je een beetje? En hoe beweeg je je voort?
De ene dag red ik me beter dan de andere dag. De afgelopen dagen ben ik ontzettend beroerd en moe geweest. En ik moet toegeven dat het me dan soms zwaar valt. Maar gelukkig komt er geregeld iemand over de vloer. En ik heb sinds ik hier woon (augustus 2019) huishoudelijke hulp via de WMO, dus daar hoef ik me gelukkig geen zorgen over te maken.
Een aantal weken geleden had ik krukken geleend, maar de fysio van het ziekenhuis vond dat niet langer verantwoord en zei dat ik een rollator moet gaan gebruiken. Gênant…! Dat was wat ik dacht en soms nog denk. Maar ik ben er heel blij mee. Ik kan nu weer spulletjes vervoeren, iets dat niet kan als je op krukken loopt. Ook voel ik me veel zekerder achter dat karretje. En je kan er ook nog eens op zitten als je been het even niet meer houdt. Soms gaat het echter ook mis, ik heb al een paar fikse valpartijen gehad.

Waar zit Driebergen in dit verhaal?
Een paar dagen voordat ik in het ziekenhuis werd opgenomen was ik  in Driebergen. Ze waren daar zo geschrokken en bezorgd dat ze me gratis dubbel zolang (6 uur) hebben gehouden. Ze waren erg benieuwd naar de uitslagen. Toen ik vorige week weer bij ze was en ik ze kon vertellen dat ik geen MS heb, zei de arts: ‘dan is het de Borrelia (Lyme). Borrelia is de grootste imitator die er bestaat. En nu we de Borrelia succesvol bestrijden, gaat ‘ie andere manieren zoeken, dat is wat ‘ie doet.’
Ik ben al sinds begin dit jaar aan het opknappen en zolang de voorraad (geld) strekt, blijf ik naar Driebergen gaan.

Ga je ook nog wat met dat FNS doen?
De neuroloog wilde me eigenlijk bij een traject bij een psychomotorische therapeut. De wachttijd daarvoor is echter een jaar. Daarom heeft hij me naar een gewone revalidatiearts verwezen.
Ik heb besloten dat ik ook een psycholoog aan de mouw ga trekken voor wat meer ondersteuning, om meer begrip voor mezelf te krijgen en dingen te verhelderen/verwerken.  

Ik hoop dat dit drieledige spoor van fysio, Driebergen en de psycholoog me verder gaat brengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s