Beide benen op de grond

De maand april was nogal drama voor mij. Ik was zo uitgeput dat de paar meter van mijn bed naar het toilet een enorme opgave was. Zo’n bezoekje ging dan ook vaak gepaard met enorme huilbuien. En dan moest ik ook nog eten en douchen. Ik besefte dat volledige isolatie niet meer werkte voor mij. Ik had hulp nodig. En gelukkig hoefde ik alleen maar te vragen en kreeg ik de hulp die ik nodig had.
Omdat ik zó uitgeput was dat ik alleen nog maar op bed kon liggen kreeg ik, nog meer dan anders, last van mijn darmen. Maar ook mijn ogen gingen protesteren en zo waren er nog meer ongemakkelijkheden. Omdat het niet goed ging heb ik gebeld met de huisarts, de arts in Amsterdam, de fysiotherapeut en de arts in Driebergen. We hebben mijn medicatie aangepast en de arts in Driebergen heeft me een noodbehandeling gegeven. Nu begin ik langzaam weer wat bij te trekken.

Ondanks dat de maand april zo’n drama was voor mij, is er ook goed nieuws. Ik kan weer op mijn rechterbeen en rechtervoet staan! Wat is dat een heerlijk gevoel zeg, als je na ruim 12 weken weer (bijna) normaal kan lopen! Feestje waard, haha!
Wil je me in slowmotion zien springen zodat je het écht kunt geloven? Zie mijn FB en Instagram, op mijn weblog kan ik helaas geen filmpjes posten.
(tekst gaat verder onder de foto’s.)


Hoewel ik normaalgesproken graag op blote voeten loop, heb ik nu liever schoenen aan. Dit omdat mijn kuitspieren te kort zijn geworden de afgelopen maanden en mijn hak niet volledig op de grond kan staan. Daarnaast doet mijn hak ook altijd nog zeer en door schoenen te dragen omzeil ik als het ware de pijn. Omdat ik nog pijn in de voet heb. mag ik alleen kleine stukjes in huis zonder rollator of krukken lopen.

Heb ik weer een hernia?!

De te korte spieren in mijn been, noemen ze ‘bijkomende schade’. Naast die kortere spieren heb ik ook last van bijkomende schade in mijn rug met uitstraling naar mijn rechterbeen. Ik was bang en zo kwaad omdat ik dacht dat ik weer een hernia had.
Vorige week mochten de fysiotherapeuten hun deuren weer openen voor een select aantal patiënten. Ik kwam gelukkig in aanmerking. Hoewel mijn huidige rugklachten lijken op een hernia, stelde de fysio me gerust dat dit nu (nog) niet het geval is.  Bijkomende schade is vervelend, maar helaas niet altijd te voorkomen. Zeker niet als je recent een hernia hebt gehad, je rug is dan nog je zwakke plek.

Soms ben ik geneigd om te denken dat het slechter met me gaat dan vorig jaar. Maar dan vergeet ik dat ik al ruim 16 weken geen koorts meer heb gehad terwijl ik dat maanden, jaren alle dagen heb gehad. Verder slaap ik gemiddeld 9 uur per nacht en overdag niet of nauwelijks meer. Ook heb ik niet echt noemenswaardige pijn meer tijdens mijn menstruatie ten gevolge van endometriose. Dat is allemaal winst! Ik vergeet soms dat opknappen niet in een rechte lijn omhoog gaat, maar gepaard gaat met terugval in allerlei soorten en maten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s