#TBT Filmopnames

In het kader van ‘wie ben ik (nog)?’, ga ik zo nu en dan herinneringen delen onder de noemer #ThrowBackThursday. Gewoon omdat het kan en omdat ik er blij van word. Het helpt me herinneren wat ik leuk vond om te doen en waar ik goed in ben. En degenen die mij de afgelopen 4 jaar hebben leren kennen, krijgen zo een beeld van hoe ik was voordat ik ziek werd.

Zoals velen van jullie wel weten ben ik geboren en getogen in het Veluwse dorpje Uddel. Weinig mensen weten waar dat ligt als ik vertel waar ik vandaan kom, maar oudere mensen weten dit vaak nog wel. ‘Oh, kom je uit dat prachtige Uddel! Wij gingen vroeger vaak kamperen bij het Uddelermeer!’. Al jaren en jaren zijn de badhokjes, de glijbaan en de badmeesters verdwenen; het meer is teruggegeven aan de natuur. Maar nog altijd is het een mooie plek om te wandelen en om er gewoon te zijn.
Wist je trouwens dat het Uddelermeer het hoogstgelegen meer van Nederland is? (tekst gaat door onder de foto’s)

Zo’n 10 jaar geleden ontstond een idee om met 2 nichtjes een paar liedjes te zingen, die op te nemen, op een cd te zetten en naar een vrouw uit onze kerk in Zambia te sturen. Die nichtjes vertelden vol trots en plezier op school waar ze mee bezig waren. En al gauw kreeg ik vragen van allerlei kinderen of ze mee mochten doen. Daar kon en wilde ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. De plannen veranderden mee: we zouden filmpjes maken bij het Uddelermeer en daar een dvd van maken. Alle kinderen kregen huiswerk: 2 bepaalde nummers thuis oefenen, groepjes van 4 kinderen maken, 2 liedjes uitzoeken die je wilt zingen en dat samen repeteren. Omdat de groep zo groot was geworden en ik niet alle ouders persoonlijk kende EN het een hele happening zou worden, kregen de kinderen briefjes voor de ouders met daarop wat praktische zaken als tijdstippen, verzamelplek, kleding, huiswerk, etc. Ook vroeg ik een vriendin om me te helpen.
En zo kwam het dat ik op een bijzonder warme dag in april met 23 fietsende kinderen naar het Uddelermeer vertrok.

Aangekomen op de plaats van bestemming hebben we eerst de middag doorgenomen, de liederen geoefend, wat gegeten en gedronken en daarna kon er gefilmd worden. Eerst de liederen die we samen zouden zingen, daarna apart in groepjes. Het was niet alleen leuk, het was ook hard werken!

Hoewel alles op en aan de dvd nogal amateuristisch is en de kinderen bijna altijd a capella zingen en/of niet gelijk, smelt ik nog altijd bij het zien van al die koppies. Ook vind ik het grappig om de kinderen terug te zien. De meesten zijn nu tieners of zelfs al twintigers. Ik vind het erg leuk wat ik toen neergezet heb en ik ben er stiekem best trots op.
En trouwens, die vrouw in Zambia was erg blij verrast!

-organiseren- creëren- leiding geven- creatief- flexibel- gewoon doen- iemand verrassen- goed met kinderen-
ik word oud-

Een gedachte over “#TBT Filmopnames

  1. Ik kan wel aan Garritje uut Uddel verklappen dat die vrouw uit Zambia dat heel erg gewaardeerd heeft en dat ze dat filmpje nog wel eens bekijkt.
    Je bent echt een ster in het bedenken, organiseren en uitvoeren van zulke verrassingen voor anderen!!
    Sterkte met de moeilijke weg die je moet gaan, kvindje wel heel dapper!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s