Rollercoaster

De afgelopen weken waren als een drukke, intense, emotionele rollercoaster. Een meisje waar ik zielsveel van hield en als een zusje voor me was, is overleden.
Inmiddels ben ik weer thuis na een paar weken bij haar en haar familie te zijn geweest.

Thuis zat ik te wachten op een fysieke instorting omdat ik afgelopen weken boven mijn fysieke kunnen heb gepresteerd.  Dit was een bewuste keuze, dingen konden niet uitgesteld worden en ik was meer dan bereid om het prijskaartje te betalen.
Maar eenmaal thuis was die fysieke instorting nergens te bekennen. Ook niet na een paar dagen.
Wel had ik moeite met aarden, met settelen. Ik nam aan dat de adrenaline van de afgelopen weken nog door mijn lijf gierde en ik vond dat ik rustig aan moest doen. Geen instorting is meer dan prima, maar dan moest ik die ook niet krijgen doordat ik thuis nog even door ging met hyperen. 

Maar dat rustig doen wilde niet lukken en ik zat mezelf enorm in de weg. Dus besloot ik maar mee te gaan met de flow die heerste:  elke dag een paar uur hyperen en dan te moe zijn om te kunnen eten of slapen.

Ik ben ergens wel gerustgesteld want ik merk dat de vermoeidheid die ik nu al een tijdje voel, compleet anders is dan de moeheid (lees: uitputting) die ik zo goed ken. Ik denk dat de moeheid die ik nu voel, de vermoeidheid is die de meeste mensen kennen. De ‘gewone’ vermoeidheid. In een vorige blog schreef ik al dat mijn basis beter is. De afgelopen weken laten zien dat dit inderdaad het geval is. Toch merk ik dat ik ook alert ben en blijf. Ik wil uitputting dit keer voorkomen in plaats van genezen.

Onlangs was ik ook weer bij de arts in Driebergen. Hij heeft weer allerlei tests gedaan en het is echt waar: mijn waardes blijven zakken, het gaat nog altijd de goede kant op met mij! De Pfeiffer is zelfs zo goed als weg. Altijd zo fijn als dat wat je voelt klopt met de cijfers. Ergens vond ik het ook een rare gewaarwoording: intens verdrietig het ene moment en het andere moment intens blij. Het is er allebei. Naast elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s